Nu har vi beställt pippi tårta till kalase...

imag0241_1309359 (MMS)

Nu har vi beställt pippi tårta till kalaset. Är på Råtorps café och fikar i värmen.


Skönt väder

Åhh vad skönt väder det var idag, kändes verkligen som om sommaren har kommit. Hoppas nu att det stannar kvar och är så här när jag har semester. Jag jobbar sista dagen den 7 juli och jag räknar ner för varje dag. Det ska bli skönt med en riktig semester, det har jag inte haft på många år.
   En annan som räknar ner är Alicia, hon räknar ner till sin födelsedag. Nu är det inte många dagar till snuttan fyller 3 år. Hon har önskemål om att bjuda på glass på förskolan och det är klart att hon ska få göra det. Sen planerar hon även sitt födelsedagskalas, tex vilka ballonger vi ska köpa osv. Gissa vad det kommer att vara på dem?! Jo Pippi Långstrump 
   Imorgon ska jag nog hinna med att köpa sista presenten till gumman. Det som hon önskar sig allra mest, en trumma och det är självklart att prinsessan kommer att få det av mamma och pappa.

Kolla in trumman som hon har sett ut åt sig. Gullig, eller hur?!...
http://www.ahlens.se/barn/aktuellt_sortiment/leksaker/trumma-bla.html

Har glömt att berätta att damen har slutat med blöja på natten. Började för några månader sen med diskussioner om att hon vägrade att sätta på sig blöja på kvällen. Då fick vi sätta på en så fort hon hade somnat. Men för några veckor började Alicia protestera mer på kvällen och sa till oss att vi fick inte sätta på henne blöja när hon hade somnat. Men vi fortsatte att göra det, fast hon var torr på morgonen och inget hade hänt i blöjan. Men en morgon kommer min kära dotter in sur som en citron med blöjan i handen och slänger den i golvet. Sen säger hon till mig argt  "Mamma jag behöver inte ha någon blöja på mig, det är inget kiss i den" sen går hon ut och sätter sig i soffan och sätter på tvn och muttrar. Då insåg vi att hon kanske är mogen att sluta med blöja på natten och jag kan inte envisas med att sätta på henne en blöja mot hennes vilja. För hon visar att hon är redo på att sluta och händer det en olycka så är inte det hela världen. 
   Nu har hon sovit utan blöja i ca fem veckor och hon är jätteduktig. Så hon var verkligen redo.  :o)   

Nej nu ska jag gå och läsa lite i min bok, jag håller på att läsa Morgan Allings bok Kriget är slut. Den är väldigt gripande och lite sorlig, den handlar om hans uppväxt. Men jag tycker den är bra skriven och jag vet ju att det blir ett bra slut.   :o)


God natt & Sov gott!

Mums jordgubbar!

imag0240_1309278 (MMS)

Mums jordgubbar!


Mys med sallad på borgmästarholmen.

imag0239_1309277 (MMS)

Mys med sallad på borgmästarholmen.


Pappa har nattat sig själv och vår prinsessa.

imag0234_1308597 (MMS)

Pappa har nattat sig själv och vår prinsessa.


Tuffa tjejer på kasernhöjden!

imag0233_1308415 (MMS)

Tuffa tjejer på kasernhöjden!


Problem med bloggen

Det har varit problem med att skicka mms till bloggen på några dagar, men nu verkar de ha kommit till rätta och ploppat in i bloggen idag. Snuttan ligger och sover och jag supertrött så jag ska också gå och sova snart. 
   Såg att bloggen fyller 2 år idag och jag är stolt att jag har lyckats och hålla den vid liv så länge, visst det har varit upp och ner med uppdateringarna men ändå.   :o)
 
Nej nu blir det sängen. Sov gott!


Försöker att få i Alicia lite salta kex så...

imag0224_1307102 (MMS)

Försöker att få i Alicia lite salta kex så att hon blir törstig. Snuttan har fortfarande feber.


En liten febrig tjej som tittar på prinses...

imag0223_1307037 (MMS)

En liten febrig tjej som tittar på prinsessan Lillifee.


Vår prinsessa!

imag0218_1306945 (MMS)

Vår prinsessa!


Mys på stan efter en shoppingrunda. Alicia...

imag0209_1306940 (MMS)

Mys på stan efter en shoppingrunda. Alicia har handlat massor med kläder.


RSS 2.0