Gott nytt år!

Sitter och surfar lite och kollar på tv. Snuttan sover nu men hon var lite sprallig idag och ville inte sova. Så hon fick titta på cirkus med mig på tvn och sedan stod vi och tittade på fyrverkerier från hennes fönster. Helmysigt!!! Sen låg hon och lyssnade på Pippi och till slut så somnade prinsessan.
   Conny jobbar natt och åkte vid halv åtta för att lösa av lite tidigare. Vi räknade ut att det var fjärde året i rad som vi inte firar ihop, men i och för sig gör det inget för han har ju inte jobbat på jul och det känns viktigare att han med oss då.
   I tisdags var vi till Mariebergsskogen och åkte skridskor, det var jätteroligt. Haha jag har inte åkt på många många år så det var lite vingligt ibörjan men sen gick det bra. Alicia hade en blandad förtjusning med att åka, hon ville åka men ändå inte.
   Idag var vi ute och åkte pulka borta vid skolan här på Kasernhöjden, Conny och Alicia vurpade men han klarade det galant och skyddade henne. Men han fick lite ont den stackaren...
   Vi har nu börjat att vänja av tutten för Alicia, det har gått bra nu i fyra dagar. Första dagen var nog värst, men sen har hon blivit bättre och lägger bort den själv. Så nu får hon den när hon får sin kvälls välling.
 
Nu ska jag ta en kopp te och njuta av sista timmen på året.

Kram och Gott nytt år på er alla!!!








Connys och mitt nyårs firande en dag före ...

100media_imag002 (MMS)

Connys och mitt nyårs firande en dag före med mysmat. Conny jobbar tyvärr natt imorgon, så vi får fira idag. Gott nytt år!


Någon som tittar på Nicke nyfiken och är s...

100media_imag001 (MMS)

Någon som tittar på Nicke nyfiken och är super koncentrerad. Myspys!


God jul i efterskott...

Nu har det gått ett par dagar sen det var julafton och vi är fortfarande trötta efter allt. Det har varit en underbar jul med mys. Det enda som har varit jobbigt är förkylningen som vi har haft i några veckor nu, man kan ju undra om vi någonsin blir friska. Jag får försöka att ta igen mig nu i veckan när jag är ledig. Jag fick sova ganska länge idag. Det var skönt, men sen kom min lilla tjej och väckte upp mig med att säga att det är -"dax och gå upp nu mamma, kom igen nu!" Hihihi... undrar vart hon har hört det där, jag kom på mig själv att jag använder själv uttrycket "kom igen".
  Nu ska vi ta lite frukt och sen lägga lite pussel. Tack nu för alla fina julklappar som vi fick. Kram kram...

Har inte lagt in korten från julen i datorn men bjuder på en bild med Filippa och Alicia på Filippas födelsedag.

De är så söta!


Varför ska det vara så svårt?

Ja varför ska det vara så svårt att hitta bra strumpbyxor med halkskydd till Alicia? Hittar man några så är det hemska färger som inte passar till hennes kjolar eller så är inte halkskyddet bra. Någon som har tips på vart man kan få tag i några? Kära släktingar, om ni hittar några någonstans som ser bra ut, köp så betalar jag er!!!
   Läste mig till att man kunde fixa själv, med något som heter Touch textile från Panduro, jag funderar på att testa och se om det funkar. Någon som har testat?
   Dagarna har rullat på sen jag skrev sist, Alicias kusin Filippa har hunnit fylla 3 år och vi var där på kalas. Jag har kämpat med att få ta kort på kära dotter så jag kunde få ett bra kort till julkorten. Men det är någon som bara spelar "apa" framför kameran så jag fick ta 157 kort innan jag fick ett som var någorlunda. Jag ska sätta ut nått kort på henne så ni får se vad jag menar med att spela "apa". Men jag fick ju som sagt till ett kort så ni får julkort i år med.  :o)
  Alicia är sjuk och har feber, igår började hon hosta också. När jag var in till henne innan jag gick och la mig så började hon feberyra om att -hon vill se klart på Pippi långstrump nu. Stackare, hon var då glödhet. Conny jobbar ju eftermiddag så han vabbar bara någon timme tills jag kommer hem från jobbet, det blir ett pusslande.
  Idag ska jag göra pannkakor när jag kommer hem och hoppas att hon orkar äta, Conny hade fått i henne lite att äta igår på dagen men när jag kom hem fick jag i henne 2 salta kex, 3 tacochips, 1 klunk barnjouice, 1 klunk saft och en glass. Jag försökte med saker som hon inte brukar få och jag gav henne kex och chips för att hon skulle bli törstig och dricka. Men det hjälpte ju inte när hon inte åt det. Så idag blir det pannkakor som hon älskar och i värsta fall får vi väll dra till med julmust eller nått. Förra året när hon var riktigt dålig så sa ju läkaren att man ska ge glass, chips och cola. Så jag får ge henne det utan dåligt samvete...
  Vi har hunnit handla nästan alla julklappar, tyvärr är det att man ska ta sig i kragen och slå in dem i tid också. Får göra det i helgen när min snutta sover, annars kanske det inte blir så bra inslaget.
  I söndags var jag och Alicia till min mormor och klädde julgranen tillsammans med Filippa, Dan och Anja. Det var så himla mysigt. Tjejerna är så himla goa mot varandra och leker så bra ihop, Filippa är som en storasyster för Alicia.
   Alla mina syskonbarn är så otroligt gulliga mot varandra, Magnus min storasysters pojk som är 6 år. Är så snäll och duktig och är varsam när han leker med tjejerna. Det är roligt att se och det värmer i hjärtat att han leker med dem och ser sig att ha ett "ansvar" som "storebror". Han är så gullig och varm killen. Sen har vi ju minstingen Henrik som bara är för söt! Vilken grabb, lugn och glad jämt (när jag träffar honom).  :o)   Jag hoppas verkligen att dessa kusiner kommer att ha en bra kontakt och håller ihop hela livet. 


RSS 2.0