Pärlplatta

Nu håller vi på med pärlplattor och pussel här hemma. I måndags "knäckte" hon koden för att pussla med 6 st pusselbitar, så nu pusslas det för fullt.
  Alicia håller på att bli torr, iallafall på förskolan. :o) På förskolan går hon på toan och är jätteduktig men här hemma vägrar hon, hihi... men det kommer väll nån gång det med.
  Idag skulle jag iväg och träffa en instruktör på gymmet som skulle sätta ihop ett träningschema åt mig. Trodde jag, haha... när jag kom dit fick jag bara göra övningar med att sträcka tårna och spänna dom. Han sa att han förstår att jag har problem efter jag blev påkörd med bilen för några år sedan. Han såg att jag är snebelastad på vänster sida och att orsaken till att mina fingrar sover på vänster hand har med skadan och att det har blivit att jag går snett med fötterna. Sedan har det nu blivit värre för att jag har så att det somnar mellan skulderbladen på mig, så nu blir det att sträcka och spänna tårna. Jag ska träffa honom om två veckor igen och se om det har blivit bättre, sedan skulle han sätta ihop ett program som ska träna upp det som behövs för att bli av med nackvärken. Han rekomenderade mig att sitta på en pilatesboll på jobbet, haha det kommer inte på fråga att jag släpar med mig den dit. 
  Nej nu ska jag fixa matlådorna och sen gå och lägga mig. Lägger upp en film när Alicia lägger pärlor, hon är supertrött men kämpar på. 





2010-09-25












Prinsessan i sin nya säng.

Spinning idag

Idag fick jag med min älskling på ett spinningpass igen, men fick inte med honom på core träningen efteråt så han fortsatte i gymmet själv. Idag var det ett jättebra pass, det var en annan instruktör som var superduktig. Så vi var helt slut på spinningen. Tyvärr hade vi ätit lite för tätt inpå så jag trodde att fetaostbiffarna skulle komma upp.
  Alicia var på barnpassningen och det var en tjej som heter Johanna, som var där idag och passade henne. Hon har passat henne förut och Alicia gillar henne jättemycket, så hon ville inte följa med hem när jag hämtade henne.
  Conny åkte till jobbet för en timme sen, stackars honom. Jag är ju jättetrött efter passena och stupar snart i säng och han ska jobba hela natten. Nej nu stänger jag ner och kryper ner. Sov gott!!!

Kan en tvååring vara så modemedveten? ;o)

Varit till Bergvik idag för att byta Alicias tuffa höstkängor som gick sönder i dragkedjan med en gång. Till min stora besvikelse så fick jag inga nya till henne för att det har varit så stora problem med dessa skor så de har slutat att sälja dom. Suck!!! Får leta efter något liknande till henne för hon var så himla glad åt dessa fina rosa kängor.
   Men då gjorde jag lite andra fynd till min lilla tjej, hon behöver mer kläder har jag märkt. Nuu när hösten kommer och behöver varamare kläder sedan har hon dragit iväg på längden.
   Men Alicia är ganska bestämd vad det gäller kläder, hon blev arg när jag visade några tröjor och sa i bestämd ton till mig "INTE DEN! INTE FIN!!! INTE KÖPA DEN". Sen visade hon mig en annan tröja som hon hade spanat in och ville ha, vilket dilemma. Ska man låta henne välja eller inte, men jag kan erkänna att det fick hon jag hade inte mage att köpa de hon inte ville ha och strunta i den hon verkligen ville ha. Nu får man väll massa påpekningar att man ska inte låta en tvååring bestämma själv sånt för då bestämmer de snart allt. Men för mig känns det nog vettigast att lägga energi på det som jag tycker är viktigast att bestämma och sedan att sånna här småsaker inte gör nått, jag tror att det hjälper henne bara att känna sig lite stor och självständig. 
  Jag fick iallafall tag på 2 par byxor, 1 par tights, 2 tröjor, 1 tunika, 1 par strumpbyxor och 1 pyjamas. Men mer behöver hon, det går åt så mycket kläder när hon är på förskolan.


Tunikan hittade jag på Lindex och hon kommer bli supersöt i den.
Lindex Shop Online - Tunika
källa: Bild från Lindex Shop Online.



Snart kommer Conny hem från sitt skift, han har tyvärr 2 nätter kvar av den här perioden. Känns som vi inte har sett varandra på ett bra tag. Är så tråkigt när han har sånna här arbetstider, men det är bra för Alicia för imorgon är hon ledig från förskolan för att hon är hemma med honom.

Ska nog ta en kopp te sen blir det sängen.

2010-09-13

Det är måndag och jag är så trött. Har varit lite kämpig helg och kväll, med en tvååring som har sånna kraftiga humörsvängningar så man blir helt matt. En stunden på super humör och ger en pussar och kramar till nästa sekund förvandlas till ett litet "monster" för att hon blir arg för att det kanske regnar på tvn eller att skorna sitter fel.
   Idag badade hon i sin balja, burkar duscha nu för tiden. Det gick jättebra tills hon kom på att man kunde göra "bomben" i baljan. Ställde sig och sedan slängde sig ner i vattnet, vi blev osams om det för att jag tyckte att det var livsfarligt och hon tyckte att det var roligt. 
   Ska försöka att få tag i lite nya böcker till henne, har börjat tröttnat på "Tummens resa" och "Historien om någon". Det är dom som gäller nu varje kväll när vi ska läsa och ja jag kan dom utantill och hon med.  :o)
  Nej nu ska jag gå och lägga mig, sov gott och ha en bra dag imorgon.


Titta vad fin vår tjej är, nu har hon fått lite mer hår så hon vill och kan ha tofsar. (ibland)


Sommaren 2010


Alicia röjer till Jumper


Vår sötnos!


Nu får det bli skärpning...

ojoj vilken slarver, har inte uppdaterat här på länge... men kanske tyder på en sak. Att vi kanske har ett liv utanför datorn med. :o)
Nej, men är så trött på vår dator, är så seg så man kan tro att det är ett såndärnt uppringt modem som man hade i början när internet kom. Då är det inge roligt att blogga och lägga upp bilder när det tar sån tid och att det blir risk att det blir fel. Får försöka fixa till datorn snart, har bara ingen lust! Eller så väntar jag ut Conny tills han har tröttnat och tar tag i det. Vi får väll se vem som tröttnar först.
  Det har väll hänt endel sen jag skrev sist. Jag var i Stockholm på kompetensdagar med jobbet och det var ganska roligt, men blev rätt så trött efter den resan. Det var två intesiva dagar med så många intryck och människor så jag var helt matt i flera dagar efter det.
   Alicia har varit sjuk en gång till, med feber och förkylning. I tisdags var hon på förskolan för första gången på mycket länge. Då trodde jag att hon skulle vara ledsen när jag gick , men hon klädde av sig själv och hängde upp jackan, la ifrån sig tutten i lådan och sprang in i lekrummet. Hon sa knappt hej då till mig! Blev glad att det gick så himla bra, det är tecken på att hon trivs där, men visst kändes det lite snopet också att mamma inte var så viktig ändå. Hihi...
  Igår drog jag med Conny på ett spinningpass, det var kul att han följde med. Men synd att instruktören inte var så bra och att det var dålig musik. Det är synd när det blir så, jag kom på mig själv att jag bara irriterade mig och att jag inte tog i fullt ut när det var så dåligt. Jag var inte så slut som jag brukar vara efter spinningen. Alicia var på barnpassningen som de har där och det gick jättebra. Hon är så himla duktig och det är så skönt att hon tycker att det är kul att vara där. Då behöver jag inte ha dåligt samvete att lämna henne en timme för att träna. Behöver verkligen det för att bli bra i ryggen och orka med allt i vardagslivet. Blir ju piggare och gladare av att röra på sig och framför allt så orkar man mer. Inte kul att ha en mamma och pappa som inte har någon ork eller har ont för att kunna göra nått. Så ja jag är glad att det finns barnpassning så man hinner med att träna.
  Låter som jag är jättegammal ju! Haha... men har ju märkt att kroppen är ju inte den samma efter en graviditet, hade ju en toppen graviditet. Men fick problem med rygg och höft efter förlossningen så det är det som spökar. Så nu är det bara att sakta men säkert försöka bygga upp muskler i ryggen igen.
   Min kära lillasyster har fyllt 20 år! Grattis igen Sandra!! Ofattbart att hon har blivit så gammal, min lilla tjej.
En rolig grej som händer i slutet av september är att min styvpappa ska spela i SM final i Bluegrass. Har tyvärr aldrig hört hans band att spela och får inte göra det den här gången heller. Deras final spelas tidigt på fredagen, så då kan vi nog inte åka. Om ni vill läsa mera så kika in på dessa sidor. 
http://www.mandolinhörnan.com/bandet.htm
http://www.svenskacountryfestivaler.se/index.php


Ska ta och beställa lite namnlappar till min lilltjejs kläder, vissa mössor och vantar finns det ju inget att skriva namn på. Så jag får ta och beställa sånna där som man syr fast, så jag slipper att köpa nya vantar hela tiden för att vantarna kommer bort på förskolan.

Ha nu en bra dag och så ska jag försöka att skärpa till mig lite trots den sega datorn här hemma.


RSS 2.0