Ansiktsmålning på barnmässan.

imag0116_1301137 (MMS)

Ansiktsmålning på barnmässan.


Nu har jag sett våren! Den är i Alvesta. V...

imag0108_1300891 (MMS)

Nu har jag sett våren! Den är i Alvesta. Väntar på tåget hem.


Saknar dom där hemma

Igår åkte jag tåg till Alvesta, jag är där och jobbar. Jag låg på ett bra hotell och sov gott, somnade jämt efter tio för jag var jättetrött. Åt en smarrig hotellfrukost imorse sen gav jag mig iväg till skolan där jag håller i en examination. Ska åka hem sen och tåget går halv fem och jag kommer hem vid halv elva ikväll. Det blir en lång dag för mig.

Jag saknar min lilla tjej jättemycket, men ändå är det lite skönt att få ladda batterierna igen. Pratade med Conny igår och då hade de varit nere på stan och köpt lite kläder åt snuttis. Nya trosor och tröjor, gullig pappa som tänker på sånt. Hon hade fått bestämma själv och det blev med Snobben och Hello Kitty.  :o)

Ha nu en bra dag.

Kram

Igår var Alicia och Conny till Mariebergss...

dsc00443 (MMS)

Igår var Alicia och Conny till Mariebergsskogen och lämnade två nappar till grisarna. Hon har ju varit nappfri ett tag men har inte velat ge bort dem, men igår gick det bra.


Häftig upplevelse...

Måste bara skryta om min lilla stora dotter, igår "knäckte" hon ritkoden. Hon har ju bara kluddat förut när hon har ritat, men igår hände något häftigt. Hon började rita gubbar och föremål, hon satt länge och koncentrerade sig och satt och tittade på hur saker och ting ser ut för att måla det sen. Blir så stolt och förvånad att det kan gå så snabbt i utvecklingen ibland. Jag ska bjuda på några av de teckningar som hon målade igår.








En dörr med grönt handtag.



Två gubbar som åker kana. Ser ni det fina gröna håret som de har fått.  :o)



En gubbe och ett spöke.



Måste bara bjuda på en bild på Alicia när hon skakar sin duk. Varje gång vi öppnar balkongdörren så springer hon och hämtar duken för att skaka.








Nu medans jag sitter och skriver här, gör hon masstillverkning av gubbar. 

Väntar på bussen hem från förskolan. Alici...

imag0105_1299770 (MMS)

Väntar på bussen hem från förskolan. Alicia är lycklig för att det regnar så hon får åka buss.


Virusinfektion i magen och nässelutslag

Idag fick jag ringa rådgivningen för att Alicia är fortfarande dålig. Ingen feber men ont i magen, slö och blivit väldigt känslig i huden. På rådgivningen fick jag prata med en specialistsköterska som tyckte att Alicia behöver komma till läkare igen i och med att det har gått en vecka. Hon får knappt i sig näring och får inte behålla det lilla hon får i sig . Vi som brukar kämpa åt det andra hållet med lactulos, päron russin osv.
   Sköterskan tyckte att jag skulle ringa Gripen istället för Västerastrand och det är jag väldigt glad för att jag fick. Sköterskan där var jättebra att prata med och jag fick en tid med en gång till en doktor. När vi kom dit så började det med att läkaren bad Alicia dricka ett glas vatten och tror ni inte att hon dricker snällt upp det. Vi som har kämpat i en vecka med att få i henne några klunkar åt gången. Sen får hon lägga sig på britsen och läkaren klämmer på magen. Kikar henne i öronen och lyssnar på lungorna. Men nu ska ni få höra nått. Jo hon var lite lite röd i ena örat, men sen säger läkaren att upp till 95% så behandlar man inte öronen med någonting för det brukar läka av sig självt. Så salvan som vi fick i måndags kan vi sluta med, sen sa hon att lungorna lät jättebra så hostmedicinen är inte nödvändig om hon inte hostar jättemycket.
   Läkaren förklarar sen att Alicia har fått en virusinfektion som olyckligtvis satt sig mest i magen, så det enda vi kan göra att att ge henne vätska, rivna äpplen osv. Så kommer det att vända av sig självt om någon dag. Sen har viruset gjort henne ännu mer känslig i huden så hon har fått nässelutslag.
   Så nu är det bara att kämpa på med att hon ska dricka ännu mer, gärna blåbärsoppa (som hon inte tycker om) och allt annat som är bra för magen, sedan smörja henne ofta.
  Alicia var så go när vi kom ut från Gripen då säger hon att doktorn glömde att titta henne i halsen.  :o)

Sjuklingar

Conny och Alicia är fortfarande sjuka, Conny har varit jättesjuk sen förra tisdagen och Alicia sen i torsdags.
De var till läkaren igår båda två, Conny fick penicilin och hostmedicin.
När jag åkte med Alicia till läkaren var det kaos, när vi kom dit så skulle hon ta prover då visar det sig att läkaren har missat att skriva in vilka prover som skulle tas. Så då fick vi vänta, när vi väl kom in var gumman jätteduktig och räckte fram handen och sa inte ett knyst när sköterskan stack henne.
   Sen fick vi vänta och prick klockan tolv tjugo minuter försent så fick vi komma in till läkaren som var så stressad för att han ville på lunch. Han lyssnade knappt på vad jag sa och kikade på henne lite snabbt. Alicia var återigen duktig och lät han titta i öronen, i halsen och lyssna på lungorna. Sen skulle han ut och titta på provsvaret och kom in och sa att det var katastrof för sköterskorna hade gått på lunch och hade inte skrivit in provsvaret. Jag frågade vad det kunde vara för fel på henne och han sa att det kanske var öronen för de var röda och kanske lungorna för han hörde lite rassel, men han visste inte alls. Så vi fick åka hem och skulle vänta på att han skulle ringa efter lunch när han hade fått provsvaret.
  Jag väntade och väntade... 
Kvart över fyra var det ingen läkare som hade ringt än, så då ringde jag rådgivningen för att se om de kunde få tag på någon på vårdcentralen eftersom det gick inte ringa till dem. Jag berättade symtomen för sköterskan på rådgivningen där hon sa att det var dåligt att de inte har följt upp Alicia mer. Hon har ju varit dålig i magen sen i torsdags (behöver ine gå in på detaljer) men sköterskan nämnde att det kunde vara tecken på att vätskan från gallan inte riktig kom fram till magsäcken. Det behöver inte vara så men man ska vara observant.
  Sköterskan ringde vårdcentralen och jag blev kopplad dit sen, då säger sköterskan där att de hade bara ett mobilnummer så därför har de inte ringt. Då blev jag arg och frågade varför de inte provade det nummret och då sa hon att de trodde att det var min jobbmobil. Grr... Då förklarade jag för henne att jag tyckte att det var dåligt att de inte provade ringa det nummret för det är det enda nummer de får tag i mig på. Hmm...
  Sen kopplade sköterskan mig till läkaren som tur var inte hade gått hem, då ursäktar han sig att han hade inte ringt för att labbet hade inte skrivit in Alicias provsvar förens precis just innan jag ringde dem och då var klockan 17:00. Sen säger han att hon har en virusinfektion och att han skulle skriva ut salva till öronen och hostmedicin.
   Jag frågade sen om det där med gallan och då sa han, -njae det är nog inte det då skulle hon spy också. Men hör av dig om febern fortsätter.
  Jag tycker att det är så dåligt och jag tror inte ett dugg på läkaren när han skyller på labb, han hade säkert glömt bort att han skulle ringa mig.
  Imorse var Alicia feberfri, men nu börjar den smyga sig tillbaka. Om jag ska ringa någon igen så ringer jag 1177 och begär att få komma till Gripen, för västerstrandsvårdcentral kommer jag verkligen inte åka med min dotter igen.
    Nu har jag fått skriva av mig lite, så nu ska jag fortsätta att pyssla om min snutta. Det har varit ett par jobbiga dagar. Vi har fått hålla i henne för att tvinga i henne lite vätska, hon har nobbat allt jag har försökt att ge henne, inte ens glass att lockat henne. Mellan fredagen och lördagen kissade hon inte på 18 timmar. Inte ens det tyckte läkaren var konstigt, men sköterskan på 1177 sa att det kan vara ett tecken på uttorkning. Grr på sjukvården igen!


Kram
/C



RSS 2.0