En tjej som var på toppen bra humör på väg...

dsc00227 (MMS)

En tjej som var på toppen bra humör på väg till förskolan klockan sju imorse. Har sitt nya pannband på sig.


Mora träsk är kul!


Långhelg...

Nu är det söndag och det regnar ute, typiskt när det var så fint igår eftermiddag och man trodde att man skulle få njuta lite till av det fina vädret. Jag har haft en långhelg och har varit ledig både torsdag och fredag. Conny gick av i fredags morse så han har fått njuta lite av helgen han med. Alicia och jag har gjort endel saker, vi var ju till badhuset i fredags med resten av karlsta!. Det var så mycket folk överallt, men det gick jättebra iallafall. Alicia dyker ju ner från kanten och det gjorde hon ju hur många gånger som helst. "Mera mamma mera!!!" Sen har hon fått in tekiken med att sparka med benen och tar sig framåt helt själv när hon har sina ringar på armarna. Sen åkte hon kana och det var ju också superkul! Vi var nog i 40 minuter sen sa hon "mamma åka hem, inte bada mera" Så vi åkte hem... hon sprang in i sin säng och somnade på en gång, blev helt chockad!
  Vi håller ju på och bråkar med nattningen nu med henne. Hon har aldrig varit problem med att lägga och somna själv i sin säng. Men nu när gaveln är borta så är den friden helt borta! Suck!!!  Kanske ska åka och bada varje kväll innan nattningen? Hihi...   det är ju så roligt att springa ur sängen så fort vi har lagt ner henne. Men ja nån gång kanske ger det sig.
   I fredags bakade vi blåbärspaj, den satt vi och åt igår kväll på balkongen. Tror ni inte min kära dotter säger "Blä" "usch" till min paj, hon föredrog ett mariekex istället för att äta min paj. Conny åt och tog om, så den kunde ju inte vara så äcklig som hon påstod.  :o)
   Vi var ute på skutberget och gick igår, Alicia fick gå själv på slutet. Då samlade vi kottar och kastade dom i vattnet, hur kul som helst!!! ¨
  Nu ska jag ta och plocka lite, hela hennes rum är i vardagsrummet just nu känns det som. Vi får besök av Connys föräldrar idag och det vore ju kul om vi kan röra oss i vardagsrummet. Ojoj... ska ta henne nu, för nu ska hon hämta sitt täcke också för att ligga på mattan.

Ha en bra dag!!!!


























Har tillverkat sångkort till Alicia, kom upp till 35 sånger som vi brukar sjunga.
Hoppas att jag kan hitta mer barnsånger som vi kan lära oss.




Är på skutberget och njuter av det fina vä...

dsc00221 (MMS)

Är på skutberget och njuter av det fina vädret.


Det blev ingen mat. Alicia sprang självman...

dsc00218 (MMS)

Det blev ingen mat. Alicia sprang självmant till sängen när vi kom hem och slog rekordet på att somna fort. Tog knappt 1 minut! Varför kan det inte vara så här på kvällen?


Är på badhuset nu och har precis blivit kl...

dsc00217 (MMS)

Är på badhuset nu och har precis blivit klara. Alicia njuter av en banan medans hon väntar på mig. Hon har dykt minst 50 gånger från kanten, åkt kana och simmat. Är så duktig nu att hon kan simma själv framåt med sina ringar på armarna. Nu ska vi hem och äta och vila middag.


Jag och Alicia leker i kojan som vi har by...

dsc00216 (MMS)

Jag och Alicia leker i kojan som vi har byggt. Tror hon har dragit in alla leksaker hon har. För nu börjar det bli trångt. Ska snart laga lite mat och sen ska hon vila. Får besök i eftermiddag av storasyster med familj.


Varit till mormor

Idag cyklade jag och Alicia till mormor, det var ganska trögt för vi hade motvind dit. Det var ganska kallt idag men vi var ute hela tiden när vi var där. Min mamma och Roger kom också dit och Alicia körde rejält med Roger. :o)
  Igår tog vi bort gaveln på Alicias spjälsäng och satte dit bara en stödbräda. Har gjort så för att hon har börjat klättra ur sängen. Vi ska byta säng till henne, men ska göra iordning den så det får bli så här ett tag. Så igår kväll hade vi att göra, vi höll på i två timmar fram och tillbaka till sängen med Alicia. Så fort vi gick ur rummet så smög hon ur sängen, men när hon hörde att vi var på väg till henne så sprang hon tillbaka och la sig. En gång när jag kom in så satt hon under sitt bord och gömde sig. Phu... vi var helt slut när Conny fick henne att somna till slut. Då satt han inne hos henne ett bra tag och kliade henne i nacken. Hm.. ska inte vänja henne med det, men igår var det nog nyhetensbehag och spännande att hon helt plötsligt kunde klättra i och ur själv.
   Idag när vi kom hem från mormor så gick hon själv och la sig i sängen och somnade på 5 min utan krångel, hon var nog trött efter vi har varit ute och lekt så länge. Ska bli spännande om hur det kommer att gå ikväll.
  Nu ska jag ta mig lite kaffe sen så ska jag ta tvätten som hänger. Tråkigt men måste göras. Conny jobbar i helgen så han kommer hem vid halv sju ikväll. Ska göra en skink och ost paj tills han kommer hem.

Ha en bra lördags kväll!

Alicia sjunger lilla snigel




Äntligen fick jag med på film när hon sjunger lite...

En tjej som vet vad hon ska svara


Så här tuff är Alicia i sin hjälm.

dsc00215 (MMS)

Så här tuff är Alicia i sin hjälm.


Så här söt är Henrik i sin mössa.

dsc00361 (MMS)

Så här söt är Henrik i sin mössa.


Mössa och filt



Det här gav jag till min systerson när han föddes. Det är en kompis till mig som heter Helena som har sytt dessa. Det är en filt, snuttefilt och en mössa. Min lilla tjej ska också få en sånn tuff mössa. Kolla gärna in hennes blogg och om ni vill ha en mössa eller filt, så kan jag varmt rekomendera att beställa det av henne.  http://nenaandnova.blogspot.com/

Vi är i mariebergsskogen och åker kana. Vi...

dsc00214 (MMS)

Vi är i mariebergsskogen och åker kana. Vi tog och invigde min cykel. Alicia tyckte att det var jättekul att sitta i sin cykelsits. Ska cykla hem nu och sova.


RSS 2.0