Är ganska irriterad!

Jaha måste få skriva av mig lite. Var ju till AMS i måndags och skrev in mig som arbetssökande. Visst det gick ju bra och de var trevliga och så... men sen när vi går igenom om hur jag ska söka jobb så fick jag en chock! Jag är tvungen att från början söka jobb i HELA landet! Jag ifråga satte det här... ska Conny säga upp sig från sitt jobb och vi måste flytta om jag får ett jobb på en annan ort? Ja det är vi eller så får jag veckopendla! Hur löser man det med en dotter på snart 15 månader och Conny jobbar skift? Det hade hon inget svar på utan hänvisade att den diskussionen får man ta om det blir så. Jag är tvungen att söka alla jobb de hänvisar till och får inte tacka nej till jobb för då stänger de av en från a-kassan. Helt konstiga regler! Om jag får ett jobb i Gävle så måste jag ta det och Conny säga upp sig. Hm.. går inte riktigt ihop.. för då blir ju han arbetslös och min grundlön är ju betydligt mycket sämre än hans... känns som om det skulle just nu kvitta att vara inskriven för att slippa dessa krav.
   Att det kan vara så här är helt sjukt, det finns ju hur många som helst som är i samma situation som oss. Det är ju konstigt att en blir tvingad att ta ett jobb och den andra får säga upp sig för att bli arbetslös. Eller så måste man splittra familjen. Man skaffar ju inte barn för att andra ska passa dem eller att man inte ska leva som en familj. Grr... oj vad rörigt det blev nu, men skönt att få agera ut lite av min ilska! Nu ska jag ringa försäkringskassan för att få papper från dom som jag ska skicka till a-kassan. En himla djungel av papper, blir tokig!

Alicia är på förskolan nu, hon var på så bra humör och ville in och leka med en gång. Hann knappt att ta av henne kläderna innan hon sprang in. men hon blev lite ledssen när jag gick. :o(   Igår hade det gått jättebra, hon var ledssen när jag gick då med. Men de säger att det går över med en gång och att hon är så himla lätt och är på bra humör. de hade varit ute en hel del igår och hon hade traskat runt över hela gården och pratat. 
  De åt potatis och stekt fisk, potatisen åt hon inte men massor av fisk.

Igår fick vi vara med om en häftig sak! man blir tårögd... vi har tränat att säga Alicia och hon har försökt och försökt... men igår kom det!!! Hon sa Alicia, eller ja nästan helt och hållet... Wow! Conny och jag smälte... så nu pekar hon på sig själv och säger Alicia. Ska försöka att filma det sen i eftermiddag.

Nej nu ska jag ta tag i papprena till a-kassan...

Ha det bra alla ni som läser. Kul att ni tittar in hos oss... 

Ojdå mamma hittade mig visst på fel ställe...



Hihi jag passade på att krypa in i min spis när mamma gick ut i köket och hämtade mer kaffetill sig själv.

Visar mina nya tänder


Fredag...

Jaha nu har den här veckan också gått. Alicia har sovit idag på förskolan och det gick jättebra. Tog knappt fem minuter innan hon somnade i sin vagn sa de. Så det känns skönt att det fungerade.
   Ringde igår och frågade om jobbet, tyvärr hade det blivit tillsatt av några som hade arkivkunskaper och sån utbildning. Men fick till förklaring varför hon inte hade ringt mig var att hon har ett annat jobb på gång till mig och ville kunna medela mig om det när hon hade fått klartecken. Hon sa att hon skulle troligtvis få veta det innan helgen, men klockan är ju tre så det tvivlar jag på. Nej nu ska vi ta och äta lite mellanmål jag och snuttan.

Äta på förskolan

Idag ska skruttis äta på förskolan för första gången. Det kommer bli spännande och se vad hon tycker om det. Just nu är hon på världens bushumör och springer runt med "Lala" i sin dockvagn. Nu ska vi göra oss iordning för att gå iväg. Förresten... har inte hört nått än om jag får jobbet och det börjar på måndag. Suck! Tycker att det är jättedåligt!!!



Babbelmaja!


more movies at www.miloop.com

Alicia pratar i telefon.


more movies at www.miloop.com

Mammas och pappas goding!

Mamma och pappas goding!

Inskolning på förskolan

Förra veckan började vi skola in Alicia på sin förskola. Det går jättebra och hon verkar tycka att det är roligt. Så jag tror inte att det blir några problem det här. Jag själv väntar svar om jag fick jobbet på FK igenom proffie. Isåfall börjar jag på måndag, börjar bli lite stressad av att inte veta, det närmar ju sig och jag behöver lämna in våra arbetstider till förskolan. Vi får se hur vi får ihop det med lämning och hämtning, lite svårt när Conny jobbar som han gör. Men det ordnar sig säkert.   :o)


Idag börjar Idol!

Ja idag börjar Idol, det är som vanligt att man säger att man inte ska följa det. Men vem är det som sitter bänkad framför tvn när det väl börjar. Jo jag!
   Alicia är sjuk igen, vaknade vid tre inatt med feberkramper. Det är så otäckt när hon får det, det rycker i hela hennes lilla kropp. Som tur var gick det över ganska snabbt den här gången, bara vi fick upp henne och fick henne lugn så avtog det. Idag har hon röjt runt som vanligt och det märks knappt att hon har 39,2 grader i feber, så var det inte sist hon var sjuk. Kanske är det någon ny tand på gång igen.
    

Målat med fingerfärg!





Vi har målat med fingerfärg idag, Alicia tyckte det var jätteroligt! Det blev två jättefina teckningar. Sen blev det duschen för vår lillatjej, hon hade lite färg här och där.   :o)
   I helgen var jag och Alicia och firade min lillasyster som fyllde 19 år. Grattis än en gång systeryster....
Har fått bekräftelse på att jag kommer med i Kils vikariepool, så det känns bra. Väntar på utdrag från polisen så jag kan skicka in examensbeviset och det, för en lönesättning. Sen var det ett bemmaningsföretag som ringde i tosrdags som ville att jag skulle ha börjat jobbat idag på en firma här i Karlstad. Det var ett kundmotagning/kundtjänstjobb. Men det fick jag tacka nej till för vi har inte skolat in snuttan på förskolan än. Men hon jag pratade med sa att det börjar komma in mer jobb nu så hon trodde inte att det skulle dröja länge innan de kan erbjuda mig något annat. Så det är ju bra.   :o)   Som läget är nu med arbetsbristen så får man vara glad över det jobb man kommer få, för lärarjobb är det ont om tyvärr...

I drömmarnas trädgård...



Alicia tittar på "I drömmarnas trädgård", förstår inte vad det är som hon tycker är så bra med den här serien, men hon älskar att titta på det. Conny och jag har fullt sjå och lära oss namnen på alla figurerna... Makka pakka, Upsy Daisy och många många fler konstiga figurer. 
   Ni som inte har sett "I drömmarnas trädgård" kan kika in på den här länken för att titta vad det är för nått.
http://svtplay.se/t/108528/i_drommarnas_tradgard


Sover som grisar båda två. :o)

Alicia och Conny ligger och sover, så nu är det lugnt och skönt. Conny har jobbat natt så det är därför han sover, Alicia tar sin dagliga eftermiddagslur. Vi har varit hos min mormor idag och varit ute och lekt. Det var varmt och skönt ute fast det är molnigt.
   Fick med en massa äpplen med hem som jag ska göra iordning och skiva och lägga i frysen, så jag kan göra äppelpaj i vinter. Gott!
   Igår var vi på stan och åt lunch med mina gamla kurskamrater Elisabeth och Elin. Det var supermysigt och roligt att träffa dom igen, har inte setts på ett tag.

Åker en sväng till Kristinehamn idag

Idag blir det en tur till Kristinehamn, jag ska klippa mig vid elva där. Sandra ska passa Alicia medans jag är iväg och klipper mig. Sen ska vi stanna och vänta på att mamma kommer hem från jobbet så vi kan umgås lite. Hon och Roger har ju varit i Turkiet i två veckor, så vi har inte setts på ett tag.
   Nej nu ska jag och Alicia göra oss iordning så vi kommer iväg snart.

RSS 2.0