Trotsåldern...

Sitter och googlar och söker info om två årstrotsen. Står att man ska se det som en positiv händelse och utveckling i sitt barns liv. Visst... det tänker inte jag på när vår lilla kära tjej får utbrott för ingenting just nu. Suck! "Kan själv", "Alicia ska göra" osv... bara man försöker hjälpa henne eller rör vid henne när det inte på hennes vilkor så blir hon arg och spänner ögonen i oss. Just nu straffar hon mig också för att jag jobbar och att hon är mer själv med pappa. Så när jag kommer hem så duger inte jag och det är bara pappa som får göra saker. Typ ge henne en sked eller nått. Vår lilla tjej har varit bestämd och haft egen vilja sen hon föddes, men just nu så är den väldigt väldigt stark. Vi är helt slut...
   Men visst kan ju erkänna att när hon nu sover så längtar jag efter henne och känner en stor glädje. För det är ju inte jämt hon trotsar, men just nu ganska ofta när det inte går i hennes väg. Men det är även en rolig tid nu ändå, för hon har fått en personlighet och munnen går ju i ett. Hon älskar att sjunga och dansa, vi leker ofta "björnen sover" och kurragömma.

Nog om min lilla "ängels" tålamod.  :o)
Vi var till bergvik idag och köpte en skaljacka, skalbyxor och en "flis"tröja till gumman på lindex, är helt nöjd. Var lite inne på att köpa det på Polarn & Pyret, men kom fram till att det kostade minst 1000:- mer om jag skulle handla där. Helt onödigt att lägga så mycket pengar på kläder som har samma kvalité och som hon säkerligen växer ur ganska snart, även om det vi köpte var lite förstort för henne. För sist vi var på kontroll så hade ju hon växt nästan 3 cm på knappt 2 månader.


Nu ska jag krypa ner och läsa, är ganska trött. Conny åkte till jobbet för lite mer än en timme sen. Så tråkigt när han jobbar natt, han gör en natt till och går av på fredag morgon. Sen blir det lite påskfirande i helgen. 
   Imorgon jobbar jag halvdag så jag lämnar Alicia halv åtta och hämtar vid kvart över tolv. Så det blir en kort dag för henne och mig.

Ha det bra... avslutar med lite bilder.

(klicka på bilderna så blir de större)

                                                                      
Alicia provar sin nya jacka.            Alicia blir arg för att vi inte klipper bort lapparna.     Här är hon ännu argare....










Här har vi byggt en koja jag och Alicia.






Pusskalas!!!





Kanske inte instressant för er, men jag råkade tappa en tandpetare i golvet och den ställde sig rakt upp. Var tvungen att ta en bild som bevis.  :o)





Alicia hade tydligen bestämt att hon skulle ha kjol på sig. Så hon hade rotat i sin låda och tagit fram kjolen och sedan försökt hon att få på sig den alldeles själv.





Snyggingar...





Är ni inte imponerade på min konstnärliga sida.  Hihi...



Snart är det påsk

oj vad veckorna går och det är snart påsk.  :o)
  Idag var det fjärde dagen på mitt nya jobb och det känns som jag kommer att trivas. Är bara lite rörigt i början som vanligt, men det ska nog fixa sig.
  Alicia hade feber i helgen, egentligen började det i fredags och hon var som tur var feberfri igår så hon kunde gå till förskolan idag. Hon var mellan 11 och halv fem idag, det blir ju så när Conny jobbar eftermiddag. Hon ska dit imorgon med och det är samma tid imorgon. Ska försöka sluta lite tidigare imorgon så jag kan hämta henne tidigare. Har ju flextid och har redan tjänat in lite så att jag kan hämta tidigare vissa dagar.
   Nu ska jag ta tag i disken och sen ta mig en kopp te, sen blir det till att krypa ner. Hinner nog somna innan Conny kommer hem.



Är så glad!

Fått veta nu på morgonen att jag fick jobbet!!! Börjar redan imorgon och ska iväg vid halv fem och skriva anställningspapperna.    :o)   Det är till att börja med ett halvår och kan kanske bli längre. Ska sitta med administrativa saker på MSB, det ligger på Karolinen så jag har typ 3 min till jobbet de dagar jag inte ska lämna Alicia på förskolan.
   Nu ska jag äta lite frukost och sen ska jag åka iväg och storhandla, behövs verkligen! Det är eko i kylskåpet. Har skrivit matlista för tre veckor nu och det är så skönt att veta från dag till dag vad man ska laga. Sen spar man ju en massa pengar av att inte småhandla hela tiden. Oj vad vuxet det lät... ja man kanske ska bli lite vuxnare nu när man börjar närma sig 30.   :o)
   Har nu endel att gör idag, ringa Ams, vikariepoolen, försäkringskassan osv. för att berätta att man har fått ett jobb. Ska bli skönt att få göra något vettigt, med fasta tider. 
   Ha en bra dag, skriver säkert igen och berättar hur det gick under dagen.
 

Kokat vatten...

Ja vi har fått koka vatten nu sen i lördags, men läste nyss på NWT´s hemsida att vattnet i Karlstad är drickbart igen. Ni som inte vet så hade Karlstad en stor vattenläcka på ledningarna in till Karlstad, så hela kd och Hammarö var utan vatten under lördagen. Sen har de rekomenderat alla att koka vattnet ifall det har kommit bakterier i vattnet. Bara på några timmar så märkte jag vad beroende vi är av vatten. Alicia var helt förtvivlad när hon inte fick sin välling på morgonen i lördags.
  I lördags var Alicia till sin farmor och farfar och sov över. Jag och Conny vi gick ut och åt, sen så hamnade vi på en mysig krog här i KD. Det var mysigt och vi hade det jättekul. Men jag kan erkänna att vi längtade otroligt mycket efter snuttan och det kändes konstigt att hon inte var hemma.
   Idag har vi inte gjort något speciellt förutom lekt och busat. Har tyvärr inte hört något om jobbet så det känns som om det är kört. Får hoppas att de hör av sig oavsett om det blir något eller inte imorgon.
   Sitter och kollar på hockey, står fortfarande 4-4, känns tyvärr inte som Färjestad kommer ta det här. Men sitter och hoppas in i det längsta. Än är det inte slut.  :o)   Ska krypa ner sen efter matchen och läsa lite, Conny har åkt till jobbet och snuttan ligger och sover. 

Ha en bra kväll... 

Städdax

Usch idag ska jag ta och städa lite, dammråtorna har blivit stora som elefanter, fast det är mindre än en vecka som jag dammsög sist.
   Varit på anställning intervju nu imorse, kändes bra. Det är ett uppdrag genom Proffice och tjänsten är på minst ett halvår. Visst det är inget lärarjobb, men det är en fast inkomst och fasta arbetstider. Så nu är det bara att vänta för de skulle ha en intervju till imorgon.
  Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och sen ta tag i städningen. Ska uppdatera sen med lite nya bilder.


Trött...

Har varit och jobbat idag, ska iväg imorgon och på onsdag med. Men det är på tre olika skolor, känns som att börja på nytt jobb varje dag. Kan vara lite jobbigt med att komma till nya skolor och inte känner nån. Men det är bara att göra sitt bästa.  :o)
   Var ute och sprang förut, var ganska tungt men jag sprang hela vägen. Duktigt! Nu ska jag krypa ner, ska upp tidigt och iväg med snuttis.

Go natt...

Lördag

Sett på melodifestivalen, var väll helt okej låt som vann men hade hellre sett Salem som vinnare. Försökte att rösta men kom inte fram alls, värdelöst!
   Har varit till mormor idag och hälsat på, ska säkert dit imorgon med. Då kommer nog brorsan med familj också. :o)   Då kan mitt bustroll leka med sin kusin lite. Min kära dotter var nästan till salu idag, hon har sån energi och är ÖVERALLt där hon inte ska vara. Visst gulligt tycker ni att hon hjälper till med tvätten och så, men nej jag vill inte att min nytvättade tvätt ska få en sväng på golvet innan den hängs upp. Eller att visst hon är duktig att hon kan klättra, men inte när hon är på vägg upp på köksbordet bara jag vänder ryggen till. Sen har hon upptäckt att hon har vuxit lite så nu når hon upp till översta byrålådan där hennes kläder ligger. Ja ni kan ju tänka er vad hon har för sig... jo river ut dem. Men jag älskar min lilla snuttis, men efter en så här dag så är man slut. Hur orkar ni som har två??? Kan ju säga att jag får ju extra träning dessa dagar då det går i hundratio hela tiden.   :o)
   Måste berätta också, har sk*t ont i hela kroppen efter jag var ute och sprang i torsdags. Trodde inte att det skulle bli så här illa. men men... ska försöka att bege mig ut på måndag igen. Hinner inte i helgen i och med Conny jobbar 12 timmars nätter den här helgen. Då har jag ingen som kan se efter vår lilltös, för att springa med vagnen funkar inte än. Det är för mycket snö kvar för det.
   Ska ta mig en kopp te nu och fortsätta att läsa Camilla Läckbergs bok "Fyrvaktaren". Har inte kommit så långt i den, men nu börjar den bli spännande.  :o)  Är ju ingen stor läsare, men läste faktiskt ut Liza Marklunds nyaste bok "En plats i solen" för någon vecka sedan. Kan varmt rekomendera att läsa den. Men som sagt jag är periodare när det gäller läsandet och nu är det en period jag tycker det är kul och har ro till att läsa lite. Men det ska vara en bok som fångar mig snabbt annars är det bara att lägga undan den. Har ni nått bokförslag, som kom gärna med dem.
   På fredag börjar mitt favvo program "Så ska det låta", äntligen kommer det finnas nått att se på fredagar.

Ha en bra lördag kväll!

Chockat min kropp!

Ja idag så började träningen till vårruset, var ute och sprang en liten bit. Var asjobbigt men är stolt över mig själv att jag lyckades hålla tempo och sprang hela vägen. Så nu är det bara att försöka att fortsätta och utmana sig själv. Nu har jag ingen graviditet eller nått annat att skylla på, det var bara att latmasken hade slagit till. Vi får se om några veckor om jag har lyckats besegra den eller om den har besegrat mig till en soffpotatis igen. Hihi... men som sagt jag sprang hela vägen så promenader med barnvagnen i snö måste ju ha gjort nått iallafall.   :o)
   Snuttis är sjuk, hon har ingen hög feber men det märks att hon inte mår bra.  Hon har snuva och en förfärlig hosta. Stackare... Idag kröp hon upp i soffan med sin vovve och tutte och la sig på en kudde och somnade. Det har hon ALDRIG gjort förut. Hon är sån som ska sova i sin säng eller vagn annars kan hon inte få ro till att somna. Hon sov en timme på soffan och sen var det full fart igen en liten stund.

Känns lite som våren kommer.

Ja idag fick jag en känsla av att våren kan vara på gång. Det var härligt ute i solen och snön har börjat smälta lite smått. Härligt!!!!
  Idag var snuttis ca: 1 timme på förskolan, hon hade lite högre temp och orkade inte med alls att vara där. Känns skönt att de ringer efter en när de märker att hon mår dåligt och mår bättre att vara hemma. Väl hemma har hon varit på ganska bra humör men har varit lite hängig och blank. Tog tempen på henne innan jag la henne och hon hade knappt 38 grader, men nu när jag var inne till henne så kändes hon varmare. Men vi får hoppas att hon blir piggare och att det inte blir något allvarligt av det här. Men det känns verkligen som om vi aldrig kommer att bli friska, hela den här vintern har ju varit en enda lång förkylning. Men som sagt våren är på väg, då kanske den försvinner. Hoppas hoppas!!!  
   Alicia skulle ha fått sina 1 1/2 års sprutor igår, men när vi kom dit så fick vi veta att det var slut och de hade missat att ringa oss. Typiskt! Så vi ska dit nästa onsdag istället. Har ju väntat på att få ta dessa sen i januari, de gav ju henne den andra svininfluensa sprutan då och det ska ju gå ett visst antal veckor emellan sprutorna.
   Nej nu ska jag göra min dagliga koll på AMS och se om det har kommit in några nya jobb. Sen ska jag sjunka ner i soffan för idag är det ju Desperate Housewives.
   Conny är iväg och spelar badminton med sin arbetskamrat, hoppas att han inte har fått allt för mycket stryk. Hihi...

ha det bra!

Varit hos mormor en sväng...

Idag har vi varit till min mormor en sväng, Conny fick åka igår och jobbade natt. Så vi åkte till mormor så han kunde få sova ifred. Brorsan, Anja och Filippa var där och det var kul att träffa dom. Filippa och Alicia lekte en hel del tillsammans.
  När vi kom hem så var hon så trött så hon somnade på några minuter, ska snart ta och väcka upp Conny. Hoppas att han slipper åka ut ikväll, är så tråkigt när han har jouren.
   Nej nu ska jag ta mig en kopp te och njuta av tystnaden en liten stund.
















Dansar till "I drömmarnas trädgård"

Eftersom det är nått fel på miloops sida så går det inte att få in filmen direkt i bloggen längre, så tryck på länken så kommer ni vidare till klippet.


http://www.miloop.com/?movie=21000

En rättning....

Min kära syster upplyste mig om att jag hade skrivit fel datum på vårruset. Sorry...   Det är den 20 maj men sista anmälningsdatumet är den 29 april. Så ni har ju drygt två månader att bestämma er och mer tid att få upp flåset på.  :o)  
  Vi får hoppas att bebisen har tittat ut då Milla, så du orkar hänga med. För även om du inte springer runt så är det kul om du är med ändå. Så ni andra som inte vill springa, jogga så häng på ändå, det är ju även skönt med en vårpromenad. 

Färdig!

Ja nu var jag klar med dammsugningen, dötrist! Är helt genomsvett... tog lite kortare tid iad i och med att Alicia är på förskolan. Annars är hon ju såå... duktig att hjälpa till (läs ivägen). Har till och med fått iväg en ansökan också, det enda lärartjänsten som finns att söka i närheten. Nej nu ska jag göra iordning mig för att hämta hem snuttis. Undrar vad vi ska hitta på att göra i eftermiddag? Imorgon ska vi iallafall träffa Sofia och Nova, har inte träffat dom på länge. När vi har bestämt så är det antingen vi eller de som är sjuka, tråkigt! Men nu är vi friska så jag hoppas att de också är det.

Ha en bra eftermiddag...

Blir så trött på vår router...

Jaha nu har jag suttit och skrivit ett långt inlägg om hur irrirterande det är att det finns inga enfärgade halkstrumpor i Alicias storlek... haha inget världsproblem men en sak som kan irritera mig. Men då hände det som inte ska hända!!! Vår router koplar ner mig och får ingen anslutning till internet och allt jag har skrivit försvinner!!! Det iritterar mig ännu mer än strumporna!!! Routern har krånglat den senaste veckan och gör så vårt trådlösa ballar ur. Får gå och dra ur sladden och börja om, sen är det så att vi har två datorer och det går inte att ha va ute på internet samtidigt för då blir det någon störning och inget fungerar. Så ja nu är det bara att inse att man måste köpa en ny router för att få det att fungera som det ska igen. Ingen kul grej att lägga pengarna på egentligen.

Bäst jag publiserar det här innan det försvinner en gång till för mig. Ska ta fram dammsugaren en sväng och försöka att få det helgsfint. 

Ha en strålande dag!

Nu är det slut på OS...

jaha vad ska man göra nu då när OS tagit slut. Kanske ska ta och rycka upp sig och ur soffan nu.  :o)  Har varit kul med OS men nu är jag ganska mättad på det. Så nu får jag sätta fart och göra nått för att bli lite piggare, upptäckte att jag hade grymt dåligt flås när jag tog trapporna förut. Skrämmande! Tänkte att kanske anmäla mig till Vårruset för att få ett mål och nått att träna till. Loppet är bara 5 km men just nu känns det som flera mil för mig, kom på att det snart 4 år sedan jag sprang det sist. Har ju varit gravid och sen inte "haft" tid till att träna inför loppet. Men nu ska det bli ändring på det... om sanningen ska fram så tycker jag att det är dötrist att jogga, men har alltid tyckt att det har varit roligt när jag har sprungit Vårruset. Blir ju nån slags kick av att jag klarar av det. Loppet är d. 29 april så jag har drygt 2 månader till att få upp flåset. Nån som är sugen att hänga på kan ju höra av sig till mig, vore ju kul om vi blev ett par styckna så man blir ett lag och får en välförtjänt picknikkorg efteråt. Gå gärna in och läs på...    www.varruset.se
   Som ni ser har jag fått lite design på bloggen och det ska jag tacka min snälla lillasyster för. Hon har fixat det åt mig, för jag har försökt själv och har inte fattat nått. Så webbdesigner ska jag inte bli... Tack än en gång Sandra för att du tog dig tid.
  Alicia har varit på förskolan idag och jag grejat lite här hemma, sen efter jag hämtade henne åkte vi till gammelmormor och hälsade på. Har inte varit där på någon vecka för vi har legat sjuka igen... 
  Nu på kvällen var snuttis så trött så hon bad om att få sätta på sig pyjamasen och få välling för att sedan gå och lägga sig. Nu ligger hon inne och myser och somnar säkert snart. Nått som vår lille tjej har börjat med är att hon tar av sig pyjamasen på morgonen och ibland åker blöjan också av. Så nu måste vi så fort vi hör att hon har vaknat gå in och ta upp henne, hon brukar annars få ligga och vakna till lite. Går vi inte in direkt så har vi endel att ta rätt på kan jag säga... hon brukar ju nästan alltid göra sina båda behov direkt hon har vaknat och tar hon av sig blöjan så ja då är det överallt.
   Ikväll är det säsongs premiär för Desperate Housewives, har ju väntat länge för att se hur det går för dom. Vilka som blir skadade och vilka som dör m.m., det var ju ett flygplan som kraschade på gatan när de hade kvartersfest. Spännande!




Här kommer lite nya bilder...









Fruktstund






Busfrön!!!





Vi läser Nicke nyfiken.






Här lagar vi fläskpannkaka. Gott!





Alicia älskar ju att gå med skor. Här är hon ute och går med farmors stövlar.






RSS 2.0