Har sytt lite

Ja tro det eller ja jag har sytt, ni som känner mig vet att det är inte min starka sida. Men jag fixade det och är verkligen så stolt över mig själv att det blev bra. Tänkte bespara min kära mormor som brukar hjälpa mig att sy.
  Har letat gardiner överallt men har inte hittat nått som passar, har ju tyvärr lite konstiga mått på mina fönster här hemma. Hade tänkt att köpa en kappa som metervara, men de är ju förkorta och skulle se fjuttiga ut i våra fönster. Så i fredags åkte jag och Alicia ner på stan och köpte ett tyg som Alicia fick bestämma. (med lite vägledning) Efter jag hade lagt henna så satte jag igång och sydde, den första kappan tog mycket längre tid än den andra. Maskinen krånglade för mig och innan jag hade fattat att jag hade råkat trätt den fel så hade jag svurit och slitit mitt hår en hel del. Det påminde mig en hel del om varför jag aldrig syr! Men när jag väl hade förstått vad jag hade gjort för fel så gick det jättebra och jag blir lite stolt över mig själv.
  Den ena gardinen fick jag upp med en gång men den andra fick Conny hjälpa mig med att sätta upp igår. Den långa stegen som brukar finnas att låna är spårlöst borta så han fick ta vår lilla stege och stå på tå för att få upp gardinen.
  Har försökt att ta lite kort, inser mer och mer att vår kamera börjar bli dålig, eller så är det jag som inte kan ställa in den. Men jag bjuder på någon bild iallafall så ni får se resultatet.











Hemma på lunch

Glömde maten imorse när jag skulle iväg, så jag bestämde mig för att köpa mat. När jag öppnade plånboken så upptäcker jag att min kära sambo inte hade lämnat tillbaka mitt kort. Grr...   Så det var bara att gå hem och äta, som tur är så har jag ju bara 5 minuter hem från jobbet, men det är ju så fruktansvärt kallt idag!!!
   Igår var vi på familjegympan, det var sista gången för i år så det blev lite saft och pepparkakor efteråt. Sen fick alla barnen ett var sitt diplom.
   Ångrar verkligen inte att jag har klippt henne, nu har hon för första gången en någorlunda frisyr. :o) Har nu sett hur håret blir när det är torrt och hon härjar, det står inte åt alla håll längre. Men att jag inte har gjort det tidigare det ångrar jag, men då tänkte jag att jag ville spara det lilla hon hade. 
  Nu ska jag gå och jobba igen.



 

Alicia lyssnar på favoritlåten Upside Down med Jack Johnson




Alicia är det låten eller videon som är bäst?! (Jag gillar låten)

Vad tror ni? Se själva...

http://www.youtube.com/watch?v=dqUdI4AIDF0




Hej!

Ja nu har det gått ett tag igen, sorry! Har inte direkt haft tid att sitta vid datorn, men tänkte att ska uppdatera er lite nu. Sist jag skrev var jag ju förkyld, ja det satt i nästan två veckor och det var superjobbigt!
   Annat som jag har gjort är att jag har varit på ADR kurs och klarade mig på proven, så nu har jag ett ADR-intyg. Jag har fått fast jobb på MSB och jag skrev på papprena idag, är superglad för det! 
Vi har köpt en ny dator och router så nu kan vi sitta vid datorn utan att bli galna. 
   Alicia är så gott som helt torr på dagen och det är otroligt vad fort det har gått. 

Idag gjorde jag något som kändes lite i mitt hjärta, jag satte saxen i hennes hår för att försöka klippa rätt det lite. Så hon har lite mindre "hockeyfrilla". Läste någonstans (kan vara myt) om man klipper bort lite av babyhåret så kommer håret att växa. Jaja jag försöker, för håret på henne står åt alla håll och växer lite roligt. Hennes lugg verkar ju aldrig att komma, den ser ut som vi har klippt spikrak fast vi inte har rört den.
    Det var inte så lätt att klippa vår tjej, hon hade lite svårt att sitta still för hon ville ju se vad som hände. Men jag fick det lite tillrättat därbak och vi får väll ta mer om några veckor igen. Nu väntar jag med spänning om det är sant eller ej att håret växer fortare...

Här kommer lite bilder



Helgoa kinder efter att pappa och Alicia varit ute och lekt.



Alicia som Fifi, påväg till maskeraden på sin förskola.




Fifi vägrade att ta av sig kläderna när hon skulle gå och lägga sig på kvällen.




Pappa ska också vara Fifi.




Så här såg håret ut innan klippningen.



Jag ska bli fotomodell när jag blir stor!



Så här blev det efter klippning.
(Tyvärr satt hon inte still så det blev inte så bra kort.)



Håret ser lite tjockare ut när vi fick bort det tunna bebishåret som stod åt alla håll.



Är det någon duktig som kan hjälpa mig att uppdatera lite på min blogg, så hör av er. Min kära lillasyster verkar just nu vara så upptagen och kan inte hjälpa mig.



Fy för att vara förkyld

Ja nu har jag och Alicia åkt på en rejäl förkylning. Alicia har fått hosta med så jag hoppas att jag inte kommer att få den. Just nu känns det som jag går i dvala och har bomull i öronen, är så jobbigt! Ska på kurs imorgon och det känns inte så roligt att gå iväg och sitta där med främmande människor och försöka att vara koncentrerad och lära sig nått. Men jag får bita ihop och lida igenom dagarna. Alicia ska vara hemma med Conny i två veckor, han ska vara pappaledig en vecka i samband sin långledighetsperiod.
  Var en liten sväng till Ruds kyrkogård igår för att tända ett ljus i minneslunden för morfar. Vi var där vid halv sex tiden och det var så mycket folk, men så himla vackert med massor av ljus! Det är verkligen mysigt att gå där på kvällen när det är så mycket ljus tända, det måste upplevas. Nej nu ska jag lägga mig och läsa lite, sen släcka lampan tidigt och hoppas att jag mår bättre imorgon.

 

Uppfräschning av balkonglåda

Idag har jag och Alicia grejat lite med en av blomlådorna som står på balkongen. Tyckte att den började se lite trist ut. Hihi... så vi gick en sväng till Kalenius blommor och köpte lite nya. Alicia har fått bestämma vad vi skulle köpa och hur det skulle se ut.
















Kommentera

Vore lite roligt om ni som läser i min blogg gör ett litet avtryck och skriver en kommentar lite då och då. Vore kul att veta vilka ni är som läser...   :o)

Börjar bli torr

Ja nu börjar vår tjej att bli torr och idag var hon utan blöja på förskolan och fixade det. De är så bra på hennes förskola där de verkligen uppmuntrar och hjälper till med potträningen. Alicia har själv visat ett intresse för att bli torr för att hon ser de andra barnen går på toaletten på föskolan. Så idag lät de henne gå utan blöja och sen undrade de om det var okej att de hade gjort så. Jag blir bara glad och tycker att det är självklart om de anser att hon fixar det på förskolan. Där är hon ju uppe i sin lek mer och kanske har lite svårt att känna när hon måste gå på toaletten. Men har de tiden och motivationen så välkomnar och uppskattar jag verkligen det. Känns bara så himla stort och jag inser att hon har blivit en stor tjej. Här hemma har hon fått gå utan blöja och för varje gång hon har varit på pottan så har hon fått ett litet klistermärke att sätta på ett papper på kylskåpet. Sen när hon har slutat med blöjan helt så ska hon få åka till "Giraffen" eller "Fanten" och köpa sig en leksak.



Det börjar bli några klistermärken

Bilder

Lägger ut lite bilder...



Buskusinerna...




Alicia och morbror Dan




Är jag inte charmig?




Alicia har fått för sig att hjälpa mamma när hon ska se vart den nya lampan ska sitta.



I söndags var vi på knattebio och vi såg på Alfons Åberg



Det var superkul på bion och Alicia satt still hela tiden



Mammas och pappas charmtroll!!!

Synd om mig...

Jag sitter framför datorn och tycker lite synd om mig själv. I måndags var jag till hud och tog bort ett födelsemärke, så jag har ett stort sår på bröstet med hela fem stygn. Det gör ganska ont och det har börjat klia väldigt mycket så det håller nog på att läker.
   Sen igår natt fick jag så fruktansvärt ont i min stortå på vänsterforten. Har haft ont från och till i en vecka, men igår blev det värre. Jag slog i den i sommras och nagel har bara blivit blåare och blåare... men igår gick det inte längre, det gjorde så ont och jag var lite febrig. Jag fick komma till vårdcentralen snabbt och väl där så fick jag veta att jag hade en inflamation under tånageln. Som tur var fanns det en undersköterska där som hade jobbat som fotspecialist. Så hon visste hur de skulle göra och hjälpte läkaren. Annars hade jag fått åka till kirurgen. De klippte upp nageln sedan sprutade de rent med en spruta där de inte kunde klippa upp. Fatta att det gjorde ont!!! Men det hjälpte, den pulserade smärtan gick över och smärtan som jag hade känt i foten gick också snabbt bort. Efter det ingreppet åkte jag hem och sov två timmar på soffan och det var skönt. Jag kände mig trött och konstig hela kvällen, men idag känner jag mig betydligt mycket bättre. 
  

RSS 2.0