Frisk...

Ja nu är hon frisk vår snuttis... förra veckan var en jobbig vecka. Alicia blev ju sjuk igen, var ju till vårdcentralen på tisdagen och tog prover. Ringde på onsdagsmorgonen för att få provsvaren, då ville de att vi skulle komma igen och ta nya prover. Men den här gången fick vi inte gå in på vårdcentralen, utan vi fick gå in på baksidan och in ett infektionsrum. Väl där så kändes det som vi var värsta smitthärden, de tog nya prover och sänkan hade stigit från 17 till 98 på ett dygn. Vi blev skickade till barnakuten på sjukhuset för de trodde att hon hade fått svininfluensan.
   Väl där togs det nya prover och de undersökte henne. De tog influensaprovet genom att suga ut slem med ett rör i hennes näsa. Stackars liten... sen blev vi hemskickade med Tamiflu och vi började behandla henne ifall det var influensan. Det tar ju över ett dygn innan man får provsvaret på om det är eller inte.
    Onsdags natten var hemsk, hon hade 40,5 i temp. Hon yrade och pratade i sömnen sen fick hon feberkramper. Torsdagen mådde hon lite bättre, tempen låg på 39 hela dagen och hon började få i sig lite mat. Jag väntade hela dagen på beskedet från läkaren om det var influensan, men ingen ringde.
    På fredags morgonen fick jag tag i en sköterska som gav beskedet att det inte var svininfluensan. Phu...  Hon bad läkaren ringa upp oss. Läkaren ringde och bad oss att komma igen och ta nya prover. Så det var bara att åka iväg igen. Proverna var fortfarande dåliga, men hon hade ingen feber. De tog halsprov på henne och gjorde en lungröntgen, för att de tyckte att de hörde något i lungorna. Men det visade ingenting. Så det de kom fram till var att hon hade en väldigt svår virusinfektion i kroppen. Ordinationen av läkaren blev piggelinglass, chips och cola! Jag bara tittade på läkaren och undrade om hon skoja. Chips och cola? Chips skulle vi ge för att få i henne salt och att hon skulle bli törstig och cola för att få henne piggare...   Gissa vem som tyckte det var gott! Hihi.... Alicia har nu piggnat till och är den goa och glada tjejen som hon brukar vara. Hon var på förskolan idag och det hade gått jättebra, de sa att det verkade som hon hade längtat dit.
   Läkaren som vi hade på vårdcentralen ringde idag och frågade hur det hade gått för Alicia. Det tycker jag verkligen var jättesnällt.

Jag själv är fortfarande på ett uppdrag genom proffice, har fått förlängt till den 11/12. Sen blir det vikariepoolen,  gick förbi där idag och lämnde lite papper och då sa de att det kommer finnas jobb till mig för att det är så många som är sjuka nu. Så det ser ju lite lovande ut.

Ska ta och titta till min snuttis nu, som fortfarande inte har somnat fast hon är jättetrött.

Kommentarer
Postat av: sandra

skönt att hon är frisk nu :) <3

2009-12-01 @ 23:57:45
URL: http://sandishoutsitoutloud.blogg.se/
Postat av: Camilla

Vad skönt att höra att hon är frisk igen. Läkarens ordination var spännade. Piggelinglass kan jag väl gå med på men chips och cola... Men det fanns ju en poäng i det med.

Själv är jag hemma med en kille som har ont i halsen och låter som ett mindre tröskverk, inte direkt någon feber, men det känns hemskt att lämna honom på dagis 06,30-17,30 om han inte är pigg.

2009-12-02 @ 10:05:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0