Virusinfektion i magen och nässelutslag

Idag fick jag ringa rådgivningen för att Alicia är fortfarande dålig. Ingen feber men ont i magen, slö och blivit väldigt känslig i huden. På rådgivningen fick jag prata med en specialistsköterska som tyckte att Alicia behöver komma till läkare igen i och med att det har gått en vecka. Hon får knappt i sig näring och får inte behålla det lilla hon får i sig . Vi som brukar kämpa åt det andra hållet med lactulos, päron russin osv.
   Sköterskan tyckte att jag skulle ringa Gripen istället för Västerastrand och det är jag väldigt glad för att jag fick. Sköterskan där var jättebra att prata med och jag fick en tid med en gång till en doktor. När vi kom dit så började det med att läkaren bad Alicia dricka ett glas vatten och tror ni inte att hon dricker snällt upp det. Vi som har kämpat i en vecka med att få i henne några klunkar åt gången. Sen får hon lägga sig på britsen och läkaren klämmer på magen. Kikar henne i öronen och lyssnar på lungorna. Men nu ska ni få höra nått. Jo hon var lite lite röd i ena örat, men sen säger läkaren att upp till 95% så behandlar man inte öronen med någonting för det brukar läka av sig självt. Så salvan som vi fick i måndags kan vi sluta med, sen sa hon att lungorna lät jättebra så hostmedicinen är inte nödvändig om hon inte hostar jättemycket.
   Läkaren förklarar sen att Alicia har fått en virusinfektion som olyckligtvis satt sig mest i magen, så det enda vi kan göra att att ge henne vätska, rivna äpplen osv. Så kommer det att vända av sig självt om någon dag. Sen har viruset gjort henne ännu mer känslig i huden så hon har fått nässelutslag.
   Så nu är det bara att kämpa på med att hon ska dricka ännu mer, gärna blåbärsoppa (som hon inte tycker om) och allt annat som är bra för magen, sedan smörja henne ofta.
  Alicia var så go när vi kom ut från Gripen då säger hon att doktorn glömde att titta henne i halsen.  :o)

Kommentarer
Postat av: Camilla

Lilla hjärtat då, hon vet vad doktorn brukar göra. Och vilken bra doktor ni verkat träffa på till sist. De är sällsynta. Hoppas att det vänder fortast möjligt så att lillskrutta blir frisk.

Många kramar från moster

2011-03-03 @ 21:30:01
URL: http://familjenungman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0